Creative Storytellers
In My Shoes With Champions of Pride Mentees
Voor Pride 2022 hadden we een duidelijk doel voor ogen: we wilden aandacht schenken aan individualiteit - en eren - op een manier die zinvol is. Om opkomende stemmen te versterken en het voortouw te nemen in het tot stand brengen van meer diversiteit in de creatieve sector.
Dus sloegen we de handen opnieuw ineen met The Elephant Room en hebben we onze samenwerking, die zowel het zelfvertrouwen als de carriere van de deelnemers een boost geeft, nieuw leven ingeblazen: het ‘One Month Mentor’ programma. Samen hebben we tien geweldige personen uit de LGBTQ+ gemeenschap gevonden en hen de kans gegeven om te leren van mentoren die succesvol zijn in hun vak.
Van inzichtelijke gesprekken tot een Clarks-fotoshoot: het One Month Mentor Champions of Pride programma bood onze mentees deskundige begeleiding en praktische ervaringen. Hier vertellen ze over wat hen inspireert, waarom mentorschap belangrijk is en wat hun ambities voor de toekomst zijn.
"Ik heb me gedurende het hele programma enorm gesteund gevoeld. Mijn mentor gaf me het gevoel dat ik echt gewaardeerd werd. We konden open gesprekken voeren en dat was geweldig."
Kobi Axel
Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Kobi, een 19-jarige fotograaf, creative director, en journalist.
Waar vind je inspiratie voor jouw creativiteit?
Mijn inspiratie haal ik uit muziek en andere creatievelingen zoals Virgil Abloh, Gabriel Moses, Quil Lemons, Ayishat Akanbi, Bimma Williams, Zane Lowe en Nadeska. Ik voel me ook thuis in de mode, zwarte en queer cultuur en muziek.
Op welk moment van het mentorschap ben je het trotst?
De fotoshoot achter de schermen voor Clarks! Dat was echt de cirkel rond voor mij - van iemand die altijd schoolschoenen van Clarks kocht naar iemand die de kans kreeg om direct met het merk samen te werken. Dat was echt een heel bijzonder moment.
Sahara Malcolm-Smith
Vertel eens iets over jezelf?
Mijn naam is Sahara en ik ben een 23-jarige creatieveling. Ik druk mezelf uit door middel van digitaal design en make-up en heb een bijzondere liefde voor muziek.
En ik vind het ook heel leuk om samen te werken met andere creatievelingen.
Heb je het gevoel gehad dat je gesteund werd tijdens het programma?
Ik heb me enorm gesteund gevoeld tijdens het programma; het concept dat het een veilige plek is, werd vanaf het begin duidelijk gemaakt. Dit heeft me echt geholpen om contacten te leggen en me op mijn gemak te voelen bij het uiten van mijn gedachten en gevoelens. Mijn mentor was geweldig en gaf me het gevoel dat ik echt gewaardeerd werd - ik was nooit een bijzaak. We konden open gesprekken voeren en dat was geweldig.
Hoe zeker voel je je nu over de toekomst van je carrière?
Ik heb er alle vertrouwen in dat ik uiteindelijk zal komen waar ik wil zijn. Uit de verschillende gesprekken bleek dat geen enkel traject eenvoudig of lineair is, dat het tijd kost om je doelen te bereiken en dat die doelen na verloop van tijd kunnen evolueren en dat is oké.
Nic Alford
Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Nic. Ik woon in Londen, maar ik kom oorspronkelijk uit het platteland van Devon. Ik werk in het groeiteam van een groot reclamenetwerk; het is mijn taak om nieuwe klanten aan te trekken en te winnen. Ik heb onlangs de rol van ‘Head of Pride’ op me genomen om inclusie in de hele sector te stimuleren en een veilige ruimte te bieden voor mijn collega's en vrienden. Ik ben nogal luidruchtig en niet zo grappig als ik zelf denk dat ik ben. Je kunt me vaak vinden op de dansvloer of zwemmend in de zee.
Waar vind je inspiratie voor jouw creativiteit?
Ik word geïnspireerd door een vorm van creativiteit die verandering voorstelt of creëert. Of het nu essays zijn die de hiaten in de vertegenwoordiging of de samenleving markeren, of liedjes die de boodschap benadrukken dat het 100% oké is om jezelf te zijn. Dat zijn de dingen die me warme, donzige energie geven.
Heb je ooit eerder aan zoiets als een mentorprogramma van een maand meegedaan?
Nooit. Ik had altijd het gevoel dat ik eerst een doel moest hebben, en dan moest vragen hoe ik die ladder kon beklimmen, maar dit programma heeft me laten zien dat je geen doel hoeft te hebben, of zelfs maar een ladder, alleen maar de bereidheid om op zoek te gaan naar het hout om een ladder te bouwen. Dat klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar hopelijk zie je waar ik heen wil...!
Anu Miracle
Vertel eens iets over jezelf?
Mijn naam is Anu en ik ben een spoken word artiest en acteur uit Zuid-Londen. Ik schrijf en creëer al bijna mijn hele leven. Ik ben enorm geïnteresseerd in de mode-industrie en ga Modecommunicatie studeren aan de universiteit.
Wat was een van je meest trotse momenten?
Het moment waar ik het meest trots op ben was waarschijnlijk het delen van mijn voorstel met het team; hoewel het moeilijk was, voelde het heel goed om mijn ideeën te delen en voor de eerste keer mijn camera aan te zetten!
Wat zijn je volgende grote plannen die op je to-do lijst staan?
Mijn creativiteit blijven uitdragen! Ik ben momenteel bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf en het uitbrengen van een poëzie-EP, dus ik heb een aantal grote dingen in het vooruitzicht!
Joe Weaver
Vertel eens iets over jezelf?
Mijn naam is Joe en ik creëer gedurfde branding en emotionele interfaces voor startups. Ik werk graag met gedurfde kleurenpaletten en ik mijn missie is het vinden van de beste burrito op aarde.
Waarom is het belangrijk voor je om een mentor te hebben?
k heb het gevoel dat ik een bepaald punt heb bereikt met wat ik aan het doen ben, dus nu moet ik echt een pad vinden en dat blijven volgen. Ik heb het geluk gehad om te komen waar ik nu ben, maar ik ben er zo'n beetje bij toeval ingerold!
Wat was een van je meest trotse momenten?
Tijdens het programma: de reactie op mijn eindpresentatie. Ik had er niet 100% vertrouwen in, maar iedereen was zo bemoedigend. Buiten het programma: toen ik in de trein van JFK naar New York City zat en twee jongens zag die de app gebruikten die ik in een kelder in Londen had ontworpen.
Enmanuel De La Rosa (Manie)
Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben een verhalenverteller. Door te acteren, te zingen en te schrijven vind ik manieren om mijn spiritualiteit en cultuur tot uiting te brengen. Geboren en getogen in de Bronx, kun je me zien spetteren in het water van de brandkranen of als voorganger in de eredienst van mijn kerk.
Waar vind je inspiratie voor jouw creativiteit?
De inspiratiebron voor mijn creativiteit is een gevoel van onbehagen. Ik heb vaak moeite met communiceren. Op school zeiden de leraren Engels altijd dat ik te weinig structuur in mijn gedachten had. Ik heb ontdekt dat wanneer ik creatief ben, de structuur er een beetje anders uitziet. Als ik het gevoel heb niet te kunnen communiceren, vind ik andere manieren om te spreken.
Waarom is het belangrijk voor je om een mentor te hebben?
Als pas afgestudeerde uit de eerste generatie migranten voelde ik een grote verantwoordelijkheid tegenover mijn familie. De meeste dagen werd ik angstig wakker, met het gevoel dat ik geen richting had. Mijn mentor liet me zien dat alle deelnemers in het programma vergelijkbare ervaringen hadden.
Daniella Brookes
Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben een veelzijdige creatieveling en communicatie staat centraal in alles wat ik doe. Ik creëer en produceer marketing campagnes en evenementen. En ik schrijf en draag poëzie voor.
Waarom is het belangrijk voor jou om een mentor te hebben?
Ik denk dat iedereen wel een mentor kan gebruiken. Het was vooral belangrijk voor mij omdat ik niet veel in aanraking ben gekomen met mensen met creatieve banen; mijn mentor heeft me geholpen zelfvertrouwen op te bouwen en contacten te leggen die een blijvende invloed zullen hebben op mijn carrière. Zoals veel mensen moedigde mijn familie me aan om een 'praktische' baan te zoeken, maar de wereld heeft gewoon creatieve mensen nodig. En de beste manier om te begrijpen hoe je een onbekend pad kunt inslaan, is te leren van degenen die het al bewandeld hebben.
Wat was een van je meest trotse momenten?
Mijn meest trotse moment was toen ik een artikel schreef met de titel "We moeten stoppen om mensen van gemengde rassen buiten te sluiten van de rassendiscussie", dat veel erkenning kreeg. Ik ontving veel positieve reacties van mensen die zichzelf in mijn ervaringen herkenden en die het prettig vonden dat hun gedachten en gevoelens werden bevestigd. De wetenschap dat ik mensen die ik misschien nooit zal ontmoeten vertrouwen heb gegeven, was een heel krachtig moment.
Wat zijn je volgende grote plannen die op je to-do lijst staan?
Ik ben bezig met het organiseren van een evenement om creatieve neurodivergente personen samen te brengen, en ook met het creëren van meer veilige ruimtes voor LGTQIA+ mensen.
Tolu Elusadé
Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben een Nigeriaanse Londenaar, fotograaf, onderzoeker, assistent curator en consulent. Ik ben voortdurend bezig mezelf te ontdekken als kunstenaar. Ik documenteer, archiveer en verbind. Ik bewaar ideeën die voortkomen uit het zwarte Britse leven, met als doel het creëren en delen van beeldmateriaal om de magie van het alledaagse te laten zien. De kernthema's van mijn werk zijn genezing, vreugde en verzet, en dat allemaal door een zachte lens.
Waarom is het belangrijk voor jou om een mentor te hebben?
Begeleiding van degenen die je wilt evenaren is volgens mij een belangrijk onderdeel van succes. Veel van mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan dankzij mensen die verder vooruit zijn en mij een stukje hebben meegenomen op hun traject.
Wat was een van je meest trotse momenten?
Ik was trots op mezelf toen ik tijdens de OMM-shoot snel kon denken en uit mijn creatieve comfortzone kon stappen. We konden de locatie die we gepland hadden niet meer gebruiken, dus was het aan mij om een nieuwe locatie te vinden en ter plekke nieuwe dynamische shots te bedenken. Het voelde ontzettend goed om samen te werken en de andere mentees bij het artistieke proces te betrekken.
All images are owned by Tolu Elusadé @toluelusade please credit when sharing on any social/website